Vragen over Amerikaanse grenscontrole – Wat u kunt verwachten als u de VS binnenkomt

08 sep 16:59

Je hebt je visum voor de VS, een geldig paspoort, en een vliegticket. De Verenigde Staten binnenkomen zou een fluitje van een cent moeten zijn, toch?

Helaas is het niet zo eenvoudig. Zelfs met alle essentiële reisdocumenten is er nog een hindernis te nemen. Zelfs als u een visum voor de VS hebt, is het niet zeker dat u de grens oversteekt.

Vragen van de Amerikaanse grenscontrole, lange wachttijden, bagage- en veiligheidscontroles, en andere variabelen kunnen allemaal een rol spelen bij het drastisch beperken of verbieden van uw toelating tot de VS.

Met dat in het achterhoofd zal dit essay proberen wat licht te werpen op wat u kunt verwachten als u door de Amerikaanse douane wilt om het land van de vrijheid binnen te komen.

Hopelijk verloopt de procedure dan wat vlotter, en kunt u de Verenigde Staten bezoeken.

Visumontheffingsprogramma

Voordat we ingaan op wat er gebeurt als je in de VS komt, is het vermeldenswaard dat er een visumvrijstellingsprogramma is voor onderdanen van 39 landen.

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization (Elektronisch systeem voor reisvergunningen).

Als u het geluk hebt om in aanmerking te komen voor dit programma, kunt u veel mogelijke grensovergangscomplicaties vermijden, zolang u de aanvraag grondig hebt voltooid en de vereiste prijs hebt betaald.

U moet nog steeds ESTA-vragen beantwoorden via het online formulier, maar het zal niet zo tijdrovend of moeilijk zijn als het aanvragen van een Amerikaans visum.

U zult nog steeds worden ondervraagd door de Amerikaanse douane op de luchthaven of op een andere plaats van binnenkomst. Er zij op gewezen dat een ESTA momenteel alleen beschikbaar is voor toelating tot de Verenigde Staten over zee of door de lucht.

Dit is geweldig als u alleen op bezoek bent vanuit een land zoals het VK voor maximaal 90 dagen. Ideaal voor een toeristische of zakenreis, of als u familie in de Verenigde Staten wilt bezoeken.

Zie voor meer informatie het onderscheid tussen een Amerikaans visum en een ESTA.

Als u het ESTA-programma gebruikt om de VS binnen te komen, zorg er dan voor dat u de relevante documenten correct invult, geen fouten maakt en geen grappen maakt of informatie op enigerlei wijze vervalst.

Veel personen is de toegang geweigerd wegens gebreken in het ESTA-formulier of onjuiste antwoorden op vragen van de Amerikaanse grenscontrole.

U moet deze aanvraag ook ten minste 72 uur voor uw aankomst in de Verenigde Staten indienen. Het is mogelijk om dit op het laatste moment te doen, maar het kan zijn dat het niet op tijd wordt verwerkt, met als gevolg dat u niet aan boord van het vliegtuig of cruiseschip kunt.

OP REIS NAAR DE VERENIGDE STATEN?


Heeft u een ESTA reistoestemming voor de V.S.? Als u een ESTA-aanvraag heeft, controleer dan of deze nog geldig is!

Bij de ingang

Wanneer u in de Verenigde Staten aankomt, gaat u door de douane voordat u het land in mag.

Vergeet niet om uw ingecheckte bagage op te halen. Dit wordt over het algemeen vaak gedaan voordat men door de paspoortcontrole gaat.

Bij de paspoortcontrole worden houders van paspoorten van de VS en onderdanen van alle andere vreemde naties normaliter gescheiden door twee of meer rijen. Om te beginnen, zorg ervoor dat je op de juiste lijn zit. Als je hulp wilt, moet het personeel er zijn om je te helpen.

De rijen zijn vaak lang en er zijn vaak vertragingen. In de rij gaan staan kan enige tijd duren voordat u wordt gezien door een douane-agent die u zal ondervragen bij de Amerikaanse grenscontrole.

Voordat u naar de balie gaat, verwijdert u petten of sjaals – of iets anders dat uw gezicht kan verhullen voor de dienstdoende politie.

Het gebruik van mobiele telefoons of andere gadgets is tijdens dit proces niet toegestaan. Neem geen foto’s in de Douane en Grensbewakingssector.

Grens en douanebescherming

Wanneer het jouw beurt is om door de paspoortcontrole te gaan, ontmoet je persoonlijk een douane- en grensbeschermingsfunctionaris (CBP ). Het CBP is uw laatste controlepost voordat u de Verenigde Staten binnenkomt.

Zelfs als al uw papieren en documenten in orde zijn, is het aan deze ambtenaar om te beslissen of u al dan niet de grens mag overschrijden.

Wees gewaarschuwd dat zij waarschijnlijk niet prettig in de omgang zijn en nauwelijks zullen grijnzen. Je moet niet verwachten met hen te lachen en grappen te maken. Het zijn ongelooflijk toegewijde mensen die hun beroep ernstig nemen, en zij bezoeken dagelijks duizenden mensen.

Overhandig uw reisdocumenten, en als u aankomt met een immigrantenvisum, is dit het moment om het lijvige, ongeopende documentenpakket te overhandigen dat u tijdens uw visuminterview op de Amerikaanse ambassade hebt gekregen.

Dit is een normale procedure en volkomen aanvaardbaar. Zij moeten de rijen openhouden voor andere personen die het land binnenkomen, en als u op een immigrantenvisum binnenkomt, moeten zij extra papierwerk controleren om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

Denk eraan, veiligheid is hun eerste prioriteit, en zij zijn opgevoed om voorzichtig en sceptisch te zijn. Het is van cruciaal belang dat u alle vragen van de Amerikaanse douane eerlijk en met respect beantwoordt.
Indien u in de haven van binnenkomst een verzegelde enveloppe afgeeft als onderdeel van uw visum, zal het CBP of een medewerker u tot nader order begeleiden naar een andere ruimte of wachtruimte.

Vragen en antwoorden over de Amerikaanse douane

De CBP-beambte zal u een reeks vragen stellen over uzelf, uw visum en uw toelating tot de VS.

U moet open en eerlijk antwoorden, daarom is het de moeite waard om uzelf vertrouwd te maken met een aantal van de waarschijnlijke douanevragen op de luchthaven, zodat u weet wat u kunt verwachten wanneer u aankomt.

Deze vragen zullen zeer zeker enkele of alle van de volgende punten bevatten, afhankelijk van het soort visum dat u hebt.

Potentiële antwoorden hebben een leidraad gekregen.

Wat is de reden van uw reis naar de Verenigde Staten?

Uw antwoord hier moet precies overeenkomen met wat er op uw visum staat. Indien u het land binnenkomt op een K-1 visum voor een verloofde, bijvoorbeeld, moet u het CBP ervan in kennis stellen dat u met uw echtgenoot wilt trouwen. Reken er maar niet op dat ze je zullen feliciteren.

Het kan ook voor onderzoek, toerisme, familiebezoek of zaken zijn. Denk eraan geen grapjes te maken over waarom je bij de VS wilt horen.

Hoe lang bent u van plan in het land te blijven?

Dit zal meestal worden gevraagd van personen die een kort bezoek aan de Verenigde Staten willen brengen, zoals burgers die met een toeristen- of zakenvisum aankomen. U mag nooit doen alsof u langer blijft dan in dit artikel is bepaald.

Wat voor werk doe je?

Zo simpel is het. Zorg er alleen voor dat je accuraat antwoordt. Als je journalist bent, kun je op sommige plaatsen best “leraar” zeggen, maar wees hier altijd volkomen eerlijk tegenover het CBP.

Wat is uw adres voor de duur van uw verblijf?

Je moet op zijn minst weten waar je de eerste nacht zult verblijven. “Ik weet het niet zeker” is geen acceptabel antwoord. Houders van een toeristen- of zakenvisum moeten de naam en het adres van hun hotel of logies verstrekken. Als u familie bezoekt, vermeld dan uw huisadres. Er zijn geen excuses, u moet deze informatie bij de hand hebben.

Naar wie ga je toe?

Het kan zijn dat u niet bij iemand op bezoek bent en er alleen maar bent voor uw plezier. U moet contactinformatie kunnen geven over het bedrijf of de persoon met wie u samenwerkt. Het is onwaarschijnlijk dat deze vraag wordt gesteld aan iemand met een K-1 verloofd visum, hoewel de datum en plaats van uw huwelijk u wel kunnen worden gevraagd.

Hoe ga je deze reis betalen?

Ook dit wordt normaliter alleen van bezoekers aan de Verenigde Staten gevraagd op doorreisbasis. De ambtenaren zullen bewijs willen zien dat u uw reis kunt betalen en alle andere kosten die u tijdens uw verblijf maakt.

Bent u ooit ergens voor veroordeeld?

Zij zouden hier nauwkeuriger kunnen zijn, door te zinspelen op zware misdrijven zoals moord, drugsgerelateerde aanklachten, terrorisme, mensen- of sekshandel, georganiseerde misdaad en subversie. U hebt misschien al een politie-onderzoek ondergaan om een visum te krijgen, maar de ambtenaren van het CBP zijn zeer nauwgezet.

Bent u van plan drank of voedsel mee te nemen naar de Verenigde Staten?

Er zijn strenge beperkingen op wat u wel en niet mee de Verenigde Staten in mag nemen, waaronder voedsel, vee, bederfelijke producten en vloeistoffen.

Voor meer informatie over wat u wel en niet door de Amerikaanse douane mag brengen, raadpleegt u deze lijst met beperkte items.

Als je iets bij je hebt dat verboden is, kun je het aangeven, in beslag laten nemen of laten vernietigen. Het CBP kan, afhankelijk van de aard van het verboden voorwerp, aanvullende maatregelen nemen.

Wat zijn je plannen als je hier klaar bent met je studie?

Voor studenten die van plan zijn in de Verenigde Staten te gaan studeren, willen de douane-autoriteiten uiteraard weten of u na afloop van uw studie een plan hebt.

Ben je ooit in land X geweest?

De douaneautoriteiten wantrouwen tegenwoordig iedereen die een land heeft bezocht met een minder dan uitstekende staat van dienst op het gebied van vriendschappelijke buitenlandse betrekkingen met de Verenigde Staten. Verwacht wat extra verhoor als je naar Iran, Syrië, Libië of Noord-Korea bent gereisd.

Wanneer en waar vertrekt u uit de Verenigde Staten?

Het CBP zal willen weten wanneer en vanuit welke haven tijdelijke bezoekers het land zullen verlaten. Dit is alleen maar om ervoor te zorgen dat u weet wanneer u moet gaan en dat u niet illegaal langer blijft dan u welkom bent.

Bent u aangesloten bij of lid van een terroristische organisatie?

Het lijkt misschien de meest belachelijke vraag die de mensheid kent (niemand zal dit ooit bekennen), maar toch is bekend dat hij mensen overrompelt. Het is ook zeer ongebruikelijk dat iemand een grapje maakt en ja antwoordt op deze vraag, met als gevolg dat hij urenlang wordt opgehouden en/of de toegang wordt geweigerd.

Vergeet niet dat deze verzameling van vragen en antwoorden van de Amerikaanse douane niet volledig is, en het is aanbevolen dat u meer studie verricht op basis van uw unieke visum.

Als u geen bevredigend antwoord geeft op een van deze vragen, kan dat leiden tot een zogeheten secundaire inspectie, waarbij u al dan niet langer dan verwacht kunt worden vastgehouden totdat de relevante informatie is verkregen.

U kunt ook willekeurig worden uitgekozen voor een tweede inspectie, aangezien zij vaak willekeurige inspecties uitvoeren bij mensen die de Verenigde Staten willen binnenkomen. Bereid je voor op het ergste.

Denk eraan om eerlijk en oprecht te antwoorden. Wees zelfverzekerd, maar hoffelijk, en maak geen grappen of geintjes.

Als zij ook maar het kleinste beetje desinformatie of reden tot vrees ontdekken, zal dat uw vooruitzichten op toegang drastisch schaden – of op zijn minst leiden tot lange vertragingen – zelfs voor Amerikaanse burgers.

Bagagecontroles

CBP-functionarissen hebben de bevoegdheid om iedereen die de grens met de Verenigde Staten overschrijdt aan te houden en te fouilleren. Verwacht dat ze uw bezittingen doorzoeken en u vragen om eventuele tassen of bagage die u bij u draagt mee te nemen.

Gewoonlijk is dit slechts een voorzorgsmaatregel en kan het willekeurig gebeuren, maar zij zullen zeker uw bagage inspecteren als zij denken dat u iets onwettigs of smokkelwaar bij u hebt.

Ze kunnen ook proberen uw smartphone of laptop te onderzoeken. Voor meer informatie over elektronische gadgets, zie de FAQ-rubriek hieronder.

OP REIS NAAR DE VERENIGDE STATEN?


Heeft u een ESTA reistoestemming voor de V.S.? Als u een ESTA-aanvraag heeft, controleer dan of deze nog geldig is!

Fotograferen en vingerafdrukken nemen

Als de CBP-beambte vaststelt dat u legaal het land kunt binnenkomen, zal u worden gevraagd in een camera te kijken om uw mugshot te maken.

Als je een bril draagt, moet je die afzetten.

Daarna moet u uw vingerafdrukken geven door vier vingers van elke hand op een vingerafdrukscanner te plaatsen. Als u uw duimen tegen elkaar drukt, wordt de digitale scan voltooid.

Na deze procedure en eventuele vereiste eindinspecties moet het CBP een stempel in uw paspoort aanbrengen om aan te geven dat u nu wettelijk de Verenigde Staten mag binnenkomen.

Dat was niet zo moeilijk, toch?

FAQs

1. Hoe lang duurt het om de grens met de Verenigde Staten over te steken?

Het hangt van verschillende omstandigheden af, onder meer hoeveel mensen er op dat ogenblik zijn aangekomen, het soort visum dat u probeert te verkrijgen, of alles al dan niet in orde is, en of er al dan niet ongelijkheden zijn met uw antwoorden op vragen van de Amerikaanse grenscontrole.

Als alles volgens plan verloopt, zal het niet meer dan een uur duren.

Als u echter naar een tweede inspectie moet worden gestuurd of als er enige moeilijkheid is, is het niet ongewoon dat personen vele uren moeten wachten voordat zij mogen vertrekken of niet worden toegelaten.

Om samen te vatten, wees bereid om te wachten en ontwikkel geduld. Het laatste wat u wilt doen is de confrontatie aangaan met de CBP-autoriteiten.

U kunt deze wachttijden aan de grens gebruiken om een idee te krijgen van hoe lang het duurt om over te steken bij de belangrijkste Amerikaanse havens van binnenkomst.

2. Wat is CBP precies?

CBP is een afkorting voor Customs and Border Protection. Ze zijn een van ’s werelds grootste politiekorpsen en het is hun verantwoordelijkheid om de Verenigde Staten te beschermen tegen bedreigingen die de natie proberen binnen te komen.

Wanneer u in de Verenigde Staten aankomt, overhandigt u uw paspoort en visum aan een CBP-beambte. Deze persoon zal uiteindelijk beslissen of u al dan niet de grens mag betreden.

3. Is het nodig dat ik me formeel kleed?

Anders dan bij een visuminterview, waar het aan te bevelen is dat u zich correct kleedt, verwachten de CBP-inspecteurs niet dat u goed gekleed bent.

Zij beseffen dat u zich op uw gemak moet voelen als u reist en dat u tijdens de reis wat onrustig kunt overkomen – vooral als u een grote afstand hebt afgelegd om daar te komen.

Hoewel er geen kledingvoorschrift is voor een interview aan de Amerikaanse grens, moet u vermijden iets te dragen dat zeer onaangenaam is, zoals beledigende slogans op T-shirts, jassen of patches.

4. Wordt mijn laptop of smartphone geïnspecteerd als onderdeel van het Amerikaanse immigratieproces?

Misschien, maar zij hebben alleen de bevoegdheid om na te gaan wat er onmiddellijk op uw telefoon of gadget staat, en zij mogen het niet verbinden met een andere machine of de cloud om verder te graven.

Als u dus wordt verzocht uw elektronische apparaten af te geven, moet u ze eerst in vliegtuigmodus zetten.

Het CBP zal dit alleen eisen als zij het gevoel hebben dat er iets mis is. De meeste grensoverstekers wordt nooit gevraagd hun gadgets te tonen.

Als u bezorgd bent over uw privacy en niet het risico wilt lopen dat uw elektronische apparaten worden gecontroleerd, neem ze dan niet mee de grens over. Doe ze in uw ingecheckte bagage voordat u het vliegtuig neemt.

5. Wat gebeurt er als ik een vraag verkeerd beantwoord?

Het is redelijk dat sommige mensen geagiteerd raken en een grenscontrolevraag onnauwkeurig beantwoorden.

Dit zou geen probleem mogen zijn als je jezelf opknapt en het CBP tevreden is.

Als ze iets snode vermoeden, of als ze gewoon meer tijd nodig hebben om tot een conclusie te komen, zult u vrijwel zeker voor een aanvullend onderzoek worden doorgestuurd.

Maar als je je goed hebt voorbereid en artikelen als deze hebt doorgenomen, is het onmogelijk om een slecht antwoord te geven.

Als u informatie hebt vervalst, of als er duidelijke problemen of tegenstrijdigheden zijn tussen uw reisdocumenten en uw verhaal, moet u zich zorgen maken.

Als dat het geval is, loopt u het risico dat u de toegang wordt geweigerd en zelfs wordt vastgehouden.

6. Moet ik kopieën van mijn documenten meenemen?

Maak een reservekopie van al uw reisdocumenten en van de grote verzegelde enveloppe van uw visumgesprek als u een immigratievisum aanvraagt.

Het is van cruciaal belang dat u deze documenten bij u hebt en ze niet hebt ingepakt of onbedoeld in uw bagage hebt ingecheckt.

Indien u geen documenten overlegt wanneer dat vereist is, zal u hoogstwaarschijnlijk de toegang worden geweigerd. Houd altijd kleurenfotokopieën bij de hand.

7. Kan ik worden gearresteerd omdat ik niet reageer op vragen?

Ja. Indien u weigert de vragen van de douaneambtenaar te beantwoorden, kunt u worden vastgehouden totdat deze aan de essentiële criteria heeft voldaan dat u ofwel rechtmatig de Verenigde Staten mag binnenkomen, ofwel de toegang wordt geweigerd.

U hebt het recht te zwijgen als u dat wilt, maar de ambtenaren zullen u waarschijnlijk de toegang tot de grens ontzeggen en als gevolg daarvan uw spullen en uw persoon grondig inspecteren.

U kunt gewoonlijk niet worden gearresteerd omdat u weigert vragen te beantwoorden. In hechtenis genomen worden is niet hetzelfde als gearresteerd worden.

Als het CBP u meer vragen moet stellen en een grondiger onderzoek moet instellen, moet dat altijd op professionele wijze en zonder onnodige dwang gebeuren.

U mag nooit worden vastgehouden op etnische of religieuze gronden, en als u een klacht hebt, kunt u altijd vragen om met een supervisor te spreken.

8. Kan ik een advocaat meenemen als ik de Verenigde Staten probeer binnen te komen?

Nee. U mag geen advocaat hebben als u probeert de grens over te steken in een haven van binnenkomst. U zult ook niet in staat zijn om contact op te nemen tijdens de procedure.

Natuurlijk kunt u een immigratieadvocaat raadplegen vóór uw reis, of daarna als u om welke reden dan ook niet wordt toegelaten en hulp nodig hebt bij de volgende stappen om de beslissing aan te vechten.

Indien u wordt gearresteerd terwijl u de grens met de VS probeert binnen te komen, hebt u het recht om een raadsman te raadplegen.

9. Wat als ze weigeren me binnen te laten?

De CBP-beambte zal u de redenen meedelen waarom u het land niet in mag.

Meestal is dit te wijten aan het feit dat iemand een cruciaal document is vergeten, aan fouten in de aanvraag, of aan problemen met bepaalde reisdetails.

Visums die te lang blijven, en verouderde documenten kunnen een probleem vormen.

Uw volgende stap wordt bepaald door de oorzaak van uw niet-ontvankelijkheid. In sommige situaties kan het eenvoudig zijn om de zaak omver te werpen. In andere gevallen moet u misschien de visumaanvraagprocedure vanuit uw eigen land opnieuw beginnen.

U zult worden teruggestuurd en een retourticket moeten betalen. Als u al een retourticket hebt, kunt u dat in deze situatie misschien gebruiken.

In andere situaties kan u een nieuwe visumaanvraag worden geweigerd en kan u de toegang tot de Verenigde Staten worden ontzegd.

Ruzie maken met de Douane en Grensbewaking aan de grens is geen slim idee. Je moet hun beslissing accepteren en verder gaan.

U moet hen echter rustig vragen stellen, aantekeningen maken en vervolgens in een rustige ruimte gaan zitten en contact opnemen met een immigratieadvocaat als u op een visum wilt binnenkomen.

U kunt geen enkele actie bij deportatie betwisten als u de toegang tot een visumvrijstellingsprogramma is geweigerd.

Definitief Advies

Vergeet niet dat paraatheid essentieel is. De meest voorkomende reden voor personen die de toegang tot de Verenigde Staten wordt geweigerd, is te wijten aan eenvoudige fouten in hun documentatie – of zelfs niet de nodige informatie bij zich hebben wanneer ze aan de grens worden ondervraagd.

Voordat je gaat, controleer je alles dubbel, repeteer je mogelijke vragen voor het gesprek en zorg je ervoor dat er geen fouten staan in je papierwerk.

Samenvatting

De vragen van de Amerikaanse grenscontrole kunnen in het begin intimiderend lijken, maar zolang je je grondig hebt voorbereid en al je papierwerk bij de hand hebt, zou je niet al te veel problemen moeten hebben.

Wees altijd eerlijk en beleefd, en je bent in een mum van tijd op weg naar je volgende avontuur in de Verenigde Staten.

Veel geluk!